remont silnika
Moderator: Golab
remont silnika
Mój trampek ze względu na podejrzanie niską moc był zabrany przez jego aktualnego opiekuna na pomiary i okazało się że ciśnienia sprężania w cylindrach są o wiele za niskie: mianowicie w jednym 5, w drugim 3,5 zamiast wymaganych 7-8. Diagnoza - trzeba coś zrobić z cylindrami i tłokami, no i tak się zastanawiam jakby to ugryźć...
w motirexie znalazłem zestaw: "Cylindry, tłoki, pierść, sworznie - zestaw kpl + wymiana - 183,00zł" i tu pytanie pierwsze - korzystał ktoś z tego? oni odsyłają nasze cylindry po szlifie + nowe tłoki i osprzęt? czy jak to działa?
pytanie drugie: może ktoś w trójmieście zajmuje się szlifem cylindrów? wtedy sam dokupiłbym sobie tłoki nadwymiar, pierścienie, itp itd...
jakie rozwiązanie jest najlepsiejsze?
z góry wielkie dzięki za wszelaką pomoc
w motirexie znalazłem zestaw: "Cylindry, tłoki, pierść, sworznie - zestaw kpl + wymiana - 183,00zł" i tu pytanie pierwsze - korzystał ktoś z tego? oni odsyłają nasze cylindry po szlifie + nowe tłoki i osprzęt? czy jak to działa?
pytanie drugie: może ktoś w trójmieście zajmuje się szlifem cylindrów? wtedy sam dokupiłbym sobie tłoki nadwymiar, pierścienie, itp itd...
jakie rozwiązanie jest najlepsiejsze?
z góry wielkie dzięki za wszelaką pomoc
- TRABISURFER