zróbo to sam czyli cabrio |
Autor |
Wiadomość |
KajteK
Wiek: 42 Dołączył: 24 Lip 2005 Posty: 1388 Skąd: Kowale swojego losu
|
Wysłany: 2007-05-15, 17:53 zróbo to sam czyli cabrio
|
|
|
mam zapytanie!
czy ktoś z Was wie jak wyglada ZGODNIE Z PRAWEM przerobienie auta na cabrio?
wiem ze w naszym gronie nie brak patenciarzy który mi to wykonają w 3 godziny ale mi chodzi o to zeby to było godnie z prawem (przynajmniej na papeierze) zebym nie bał sie tym po ulicach poruszać i zeby mi łapska nie drżały widząc patrol polUcji ....
czy ktos wie jakie papiery musze mieć i od kogo czy jakie badania musi przejść auto no i ile to kosztuje wszystko ... |
|
|
|
|
anal
|
Wysłany: 2007-05-15, 18:58
|
|
|
hehe, jakis czas temu rozmawialem z moja siostra cioteczna, a ze robi w odpowiendich sluzbach, to sie spytala panow z drogowki jak to powinno wygladac, nawet gdzies na forum cartonowym pisalem apropo dachu z plexi jak to mniej wiecej wyglada;)
cytuje samego siebie;p:
"witam, zaciagnalem jezyka i jezeli chodzi o jakiekolwiek zmiany to teoria wyglada tak:
- idziemy do rezczoznawcy (PZMOT, albo gdzies indziej) gadamy co chcemy zrobic i on mowi co i jak,
- przerabiamy, idziemy do wydzialu komunikacji, bierzemy papierek, wypelniamy co zmienione
- zalatwiamy przeglad techniczny (z papierem od rzeczoznawcy nie bedzie problemu)
- idziemy przerejestrowac, zeby wbili w dowod ze byly zmiany i mamy wszystko w powazaniu, od strony prawnej
jezeli chodzi o homologacje to terzba ja miec tylko jezeli chcemy cos zrobic ponad standard, bez wzgledu na to w jakim samochodzie to robimy, wiec homologacji na dach nie trzeba, jest wypozazeniem standard;) teoretycznie nawet jak go utniemy to nie potrzebna zadna homologacja
tak na to patrzy wydzial ruchu drogowego i tak by radzili zrobic zeby nie bylo zadnych klopotow, chociaz i tak nie powinno byc"
podejrzewam ze do cabrio to sie tez moze stosowac;)
pozdro
p.s.
z tego co pamietam i z tego co mowil golab to koszty nie sa az takie duze, najwiecej kosztowalo chyba zrobienie tego "dachu" cos kolo tysiaca jak nie wiecej, ale to musisz z golebiem pogadac doladniej jak juz bedzie miec neta (znaczy jak wroci do domu;p albo jutro pod multi) |
|
|
|
|
KajteK
Wiek: 42 Dołączył: 24 Lip 2005 Posty: 1388 Skąd: Kowale swojego losu
|
Wysłany: 2007-05-15, 20:12
|
|
|
serdeczne dziekowności :* |
|
|
|
|
anal
|
Wysłany: 2007-05-15, 20:38
|
|
|
ach ten calus |
|
|
|
|
Greg
Wiek: 45 Dołączył: 24 Lip 2005 Posty: 1461 Skąd: Kmiecin (Łęczyce
|
Wysłany: 2007-05-16, 18:52
|
|
|
Mi sie wydaje ze to nie taka łatwa sprawa. Bo czemu Jahoo nie miał w dowodzie cabrio tylko kombi bo przerabiał z kombiaka. |
_________________ Szanuj zieleń. |
|
|
|
|
anal
|
Wysłany: 2007-05-16, 18:55
|
|
|
ale jahoo robil to jakis czas temu, a teraz to tak wyglada, moze sie zmienily przepisy, a moze jahoo nie do konca legalnie zrobil tego cabrio ;) czy to wazne;p tyle sie dowiedzialem jezeli chodzi o panow z ruchu drogowego |
|
|
|
|
Golab
lubie placki
|
Wysłany: 2007-05-16, 21:17
|
|
|
ja tam mam wpisane polo 1.1 ( w bicie w dowod cabrio to za duzo zachodu i kasy pewnie wiecej niz bryka warta) |
|
|
|
|
|