[1.1] Gażnik. Różnica między 1.3
Moderator: Golab
[1.1] Gażnik. Różnica między 1.3
Jaka jest różnica miedzy nimi? Czy jak założę gażnik od 1.1 na silnik 1.3 to zmniejszą się osiągi? Próbował ktoś? Mój przestał jeżdzić na benzynie, chodzi tylko na wolnych obrotach.
Ostatnio zmieniony 2009-10-27, 12:16 przez Greg, łącznie zmieniany 1 raz.
Szanuj zieleń.
Dysze i średnica gardzieli, reszta to samo. Chodzić oczywiście będzie, ale osiągi będą ???
[ Dodano: 2009-10-01, 02:16 ]
Greg: - jak zdejmiesz "gumowy kaptur" masz dwie dysze, wykręć je i wyczyść. Od tego zacznij. Jeszcze ważną rzeczą na benzynie jest podstawa gaźnika. Jak rozwulkanizuje się guma to są cyrki. - to też może być głównym powodem złej pracy silnika.
Pozdrawiam.
[ Dodano: 2009-10-01, 02:16 ]
Greg: - jak zdejmiesz "gumowy kaptur" masz dwie dysze, wykręć je i wyczyść. Od tego zacznij. Jeszcze ważną rzeczą na benzynie jest podstawa gaźnika. Jak rozwulkanizuje się guma to są cyrki. - to też może być głównym powodem złej pracy silnika.
Pozdrawiam.
Panowie ;]
jeszcze raz sprawa z gaznikiem
ma sie to tak:
motor 1.3 lpg - jak nabylem dawce to smigal tylko na lpg abo wedle wlasciciela dysza od benzyny jakos padnieta i nie szlo go na benzynie palic.
po przekladce motoru do traba zrezygnowalem z lpg z przyczyn roznych i odpalic chcialem na benzynie, po przygodach z p.paliwa i przeciekami tu i tam okazalo sie ze nie chce chodzic.
teraz pytanie moje:
czy jak przekladke zrobie gaznika z 1.1 do 1.3 to bedzie to to jezdzic jak trza czy dupa? ew czy mozliwosc jest poskladania z 2 gaznikow jednego ok? czy tez moze wiecie gdzie moge nabyc dysze (tylko ktora to? ;D )?
a moze ktos ma gaznik od 1.3 i chce go wymienic na swiezo ustawiony i cacy caly od 1.1?
dziekuje i pozdrawiam
edd
jeszcze raz sprawa z gaznikiem
ma sie to tak:
motor 1.3 lpg - jak nabylem dawce to smigal tylko na lpg abo wedle wlasciciela dysza od benzyny jakos padnieta i nie szlo go na benzynie palic.
po przekladce motoru do traba zrezygnowalem z lpg z przyczyn roznych i odpalic chcialem na benzynie, po przygodach z p.paliwa i przeciekami tu i tam okazalo sie ze nie chce chodzic.
teraz pytanie moje:
czy jak przekladke zrobie gaznika z 1.1 do 1.3 to bedzie to to jezdzic jak trza czy dupa? ew czy mozliwosc jest poskladania z 2 gaznikow jednego ok? czy tez moze wiecie gdzie moge nabyc dysze (tylko ktora to? ;D )?
a moze ktos ma gaznik od 1.3 i chce go wymienic na swiezo ustawiony i cacy caly od 1.1?
dziekuje i pozdrawiam
edd
Greg, zrobilem operacje u sie i daje rade, tzn chodzi na wolnych i ladnie wkreca sie na wysokie, przy obciazeniu nie gasnie ale nie wiem jak z osiagami (predkosc itp.)
spod gaznika zostal z 1.3 ( komora plywaka i gardziel) a gora z 1.1 (plywak, dysze itd)
mam nadzieje ze nacos sie nada info takie ;]
pozdrawiam
edd
ps. poszukuje plastixa - pierscionka ktory mocowany jest na gaznik a do niego guma z filtra powietrza.
chetnie nabede abo nie mam a potrzebny.
;]
edd
spod gaznika zostal z 1.3 ( komora plywaka i gardziel) a gora z 1.1 (plywak, dysze itd)
mam nadzieje ze nacos sie nada info takie ;]
pozdrawiam
edd
ps. poszukuje plastixa - pierscionka ktory mocowany jest na gaznik a do niego guma z filtra powietrza.
chetnie nabede abo nie mam a potrzebny.
;]
edd