601 sedan remont
Moderator: Golab
601 sedan remont
Witam po dłuższej przerwie.
Od jakiegoś czasu przygotowuje swojego trabanta do gruntownego remontu,w związku z tym mam parę pytań dotyczących blacharki.
Buda idzie do piaskowania i właśnie tutaj mam dylematy czy piaskować całą nawet tam gdzie blacha jest cienka i skorodowana? na pewno mam do wymiany nadproża koryta i jaksółkę,ale jest tez kilka innych miejsc o które boje się ze po piaskowaniu blacha zostanie mocno poniszczona.
Tutaj kilka fotek:
Proszę o rady zwłaszcza osoby które już mają za sobą remont blachy.
Pzdr
Od jakiegoś czasu przygotowuje swojego trabanta do gruntownego remontu,w związku z tym mam parę pytań dotyczących blacharki.
Buda idzie do piaskowania i właśnie tutaj mam dylematy czy piaskować całą nawet tam gdzie blacha jest cienka i skorodowana? na pewno mam do wymiany nadproża koryta i jaksółkę,ale jest tez kilka innych miejsc o które boje się ze po piaskowaniu blacha zostanie mocno poniszczona.
Tutaj kilka fotek:
Proszę o rady zwłaszcza osoby które już mają za sobą remont blachy.
Pzdr
W swojej jeszcze nie robiłem blach (temat na przyszły rok)
Osobiście to bym wyciął przed piachem to co ewidentnie odpadnie przy samym podmuchu (chodzi mi o twoje nadkola) progów nie wycinaj przynajmniej na razie .
Z drugiej strony jeśli ma to wziąć blacharz w swoje ręce po piachu to bym zostawił niech sobie odbuduje , co innego jak byś sam to robił .
Osobiście to bym wyciął przed piachem to co ewidentnie odpadnie przy samym podmuchu (chodzi mi o twoje nadkola) progów nie wycinaj przynajmniej na razie .
Z drugiej strony jeśli ma to wziąć blacharz w swoje ręce po piachu to bym zostawił niech sobie odbuduje , co innego jak byś sam to robił .
http://nel71.blogspot.com/2007_03_01_archive.html
wymienione:
- progi
- nadproza
- nadkola w polowie
- troche jasqlki
- przedni pas :)
wymienione:
- progi
- nadproza
- nadkola w polowie
- troche jasqlki
- przedni pas :)
No kupa roboty, ja w wakacje podobny remont strzelałem ale sam dorwałem migomat, blachę i ruszyłem do boju i póki co się wszystko piknie trzymie ale nie jest tak pięknie jak uJ.J'a:P bo dopiero uczyłem się klepać blachę no i spawać.
A jak gadałem z blacharzem to na start strzelił 2k plus materiał więc u "fachowca" to będzie nie tanio..
Ja ze swoim remontem w 600 ziko się zamknołem, a jeszcze pokrywałem włóknem szklanym+kewlarem podłogę.
A jak gadałem z blacharzem to na start strzelił 2k plus materiał więc u "fachowca" to będzie nie tanio..
Ja ze swoim remontem w 600 ziko się zamknołem, a jeszcze pokrywałem włóknem szklanym+kewlarem podłogę.
Udało mi się namierzyć gościa z okolic Warszawy (obecnie mieszkam i pracuje w Piasecznie pod Warszawą) który zajmuje się piaskowaniem karoserii zabytkowych aut,ma już na koncie kilka trabantów i gwarantuje ze robota będzie zrobiona na najwyższym poziomie.
Koszt: piaskowanie plus malowanie podkładem reaktywnym: 1500zł
Co o tym myślicie? drogo?
Koszt: piaskowanie plus malowanie podkładem reaktywnym: 1500zł
Co o tym myślicie? drogo?