MAM 2-TAKTA !!!
Moderator: Golab
MAM 2-TAKTA !!!
MAM 2-TAKTA !!! Jest milusi, choć wymaga pracy, ale wypieszcze go, bo zakochałem się w nim od pierwszego wejrzenia.
Kupiłem go za 100 zeta od pierwszego właściciela, 80-letniego dziadka, to Trabi z 1972 roku, z 6V instalacją, "bajerancką" gałką na klamce zmiany biegów, kompletnie odjechanym lusterkiem zewnętrznym i rowerowymi oponkami :)
Mam jeden kłopot. Trabi ma nieoryginalny akumulator, zbyt duży, aby zmieścił sie w komorze silnika i dziadek zainstalował go w BAGAŻNIKU (sic!)
CZY KTOŚ MOŻE MI POŻYCZYĆ AKU 6V NA MIESIĄC, MOŻE DWA, TZN DO CZASU POPRAWY MOJEJ SYTUACJI FINANSOWEJ?
Kupiłem go za 100 zeta od pierwszego właściciela, 80-letniego dziadka, to Trabi z 1972 roku, z 6V instalacją, "bajerancką" gałką na klamce zmiany biegów, kompletnie odjechanym lusterkiem zewnętrznym i rowerowymi oponkami :)
Mam jeden kłopot. Trabi ma nieoryginalny akumulator, zbyt duży, aby zmieścił sie w komorze silnika i dziadek zainstalował go w BAGAŻNIKU (sic!)
CZY KTOŚ MOŻE MI POŻYCZYĆ AKU 6V NA MIESIĄC, MOŻE DWA, TZN DO CZASU POPRAWY MOJEJ SYTUACJI FINANSOWEJ?
Dziadek to wyjątkowa fleja, a żony do sprzątania w Trabie nie dopuszczał. :) Umyłem i odkurzyłem całe wnętrze, wyprałem pokrowce i powiesiłem choinkę, jest lekka poprawa, ale trza by chyba wymienić fotele, aby całkowicie pozbyć sie tego zapachu. Nowe fotele mam, ale zbyt nowe, bo w tym trabim są fotele starego typu, więc zostaje czekanie na kase i oddanie oryginałów do tapicera.