Alledrogo :)
Moderator: Golab
- Alan Querthen
- Kontakt:
Alledrogo :)
http://tablica.pl/oferta/trabant-cylind ... 7b9e0280a4
co wy sadzicie o takim czymś?
Że mocy o 50% więcej czyli z 26 kucy do 39 mi skoczy
druga kwestia ma ktoś mocowania do Luxar'a na zbyciu?
co wy sadzicie o takim czymś?
Że mocy o 50% więcej czyli z 26 kucy do 39 mi skoczy
druga kwestia ma ktoś mocowania do Luxar'a na zbyciu?
„Jeśli będziesz myślał tak jak teraz, to będziesz miał to, co masz.
Jeżeli zmienisz swoje myślenie, zmienisz to, co masz.”
-
przemas601
Jeżeli to jest geometrycznie poprawnie zrobione to oczywiście poprawi osiągi,ale nie myśl,ze wystarczy zmienić układ tłokowy i nagle będziesz miał plus 50 % mocy. Trzeba by było jeszcze dobrać do tego wydech i gaźnik,a najlepiej dwa podłączone bezpośrednio pod skrzynie korbową z zaworami zwrotnymi płytkowymi,zastępując stawidła które nie umożliwiają pełnego zapełniania mieszanką w każdym zakresie obrotów. Po takich modach wykręcenie z silnika traba 50 km nie będzie stanowiło problemu.
- Alan Querthen
- Kontakt:
aż 50 kucy, no nieźle
ale po tym co napisałeś dochodzę do wniosku że wrzucenie silnika z Wartburga to prostsze rozwiązanie :)
Na razie nie myślę o zmianach bo te 70km/h po mieście mi wystarczy :)
ale dobrze wiedzieć, że jest ktoś to ochroni przed głupim spontanicznym zakupem :P
Na razie nie myślę o zmianach bo te 70km/h po mieście mi wystarczy :)
ale dobrze wiedzieć, że jest ktoś to ochroni przed głupim spontanicznym zakupem :P
-
przemas601
Myślę,że mimo wszystko łatwiej jest podnieść moc szejsetki niż zrobić porządny swap silnika wartbanga. Tylko do tego trzeba mieć bardzo dobry wał korbowy,bo podniesienie mocy o 100% będzie się wiązało niestety z szybszym zużywaniem łożysk korbowych. Oczywiście i na to jest metoda,lepszy olej do mieszanki,najlepiej coś do wyczynowych cfaji i porządnie zrobiony wał w poznaniu.
- Alan Querthen
- Kontakt:
No dzięki Chłopaki :)
Tak się zastanawiałem właśnie nad różnymi koncepcjami bo mój wałek niebawem padnie, a jak już coś robić to mam przy silniku to tak chciałem troszkę coś więcej od Siebie :) ale jak widać na razie zostanę przy doprowadzeniu tego do ładu i jak zacznie brakować mi czegoś i bliżej się zaprzyjaźnię z mym nowym nabytkiem to pomyśle :) a z wałem gdzie się najlepiej zgłosić? :)
Tak się zastanawiałem właśnie nad różnymi koncepcjami bo mój wałek niebawem padnie, a jak już coś robić to mam przy silniku to tak chciałem troszkę coś więcej od Siebie :) ale jak widać na razie zostanę przy doprowadzeniu tego do ładu i jak zacznie brakować mi czegoś i bliżej się zaprzyjaźnię z mym nowym nabytkiem to pomyśle :) a z wałem gdzie się najlepiej zgłosić? :)