1.1, 1.3 czy 2.0 (lub jakiś inny :)) Debata :)
Moderator: Golab
1.1, 1.3 czy 2.0 (lub jakiś inny :)) Debata :)
Dobra, zbieram się żeby założyć temat, o moich dokonaniach, ale się jakoś zebrać nie mogę... :P Nie ważne... Przyjdzie czas, będzie rada ;P
Po ciężkiej, mozolnej i...nieudanej próbie samodzielnego remontu blacharskiego mojego Belmondziaka (nazwa zwyczajowa, przejęta od poprzedniego właściciela ")), rozwaleniu sobie palca pękniętą tarczą (klasyczny brak osłony), straceniu motywacji i jeszcze innych... Zaświeciło słoneczko :D
Trafiłem budę od 1.1 po remoncie blacharskim :D Wszystko dzwoni (no prawie wszystko, bo prawe nadkole tył trzeba trochę popieścić), a drzwi zamykają się lepiej niż w nowej E klasie :D
No i tak sobie myślę, już perspektywicznie o silniku.
Rozsądek podpowiada mi, żeby włożyć 1.1, bo mam dobry silnik i cieszyć się ekonomicznością i tym, że wreszcie można jeździć, a nie stać :)
Pokusa mówi "wrzuć 2.0" :D
A brat - "Toć byś już sobie wstawił te 1.3"
Co sądzicie? Jakie wasze zdanie? Lepsze 1.1 czy 1.3? Bo słyszałem już różne opinie :) SWAP czy Ori? :D
Po ciężkiej, mozolnej i...nieudanej próbie samodzielnego remontu blacharskiego mojego Belmondziaka (nazwa zwyczajowa, przejęta od poprzedniego właściciela ")), rozwaleniu sobie palca pękniętą tarczą (klasyczny brak osłony), straceniu motywacji i jeszcze innych... Zaświeciło słoneczko :D
Trafiłem budę od 1.1 po remoncie blacharskim :D Wszystko dzwoni (no prawie wszystko, bo prawe nadkole tył trzeba trochę popieścić), a drzwi zamykają się lepiej niż w nowej E klasie :D
No i tak sobie myślę, już perspektywicznie o silniku.
Rozsądek podpowiada mi, żeby włożyć 1.1, bo mam dobry silnik i cieszyć się ekonomicznością i tym, że wreszcie można jeździć, a nie stać :)
Pokusa mówi "wrzuć 2.0" :D
A brat - "Toć byś już sobie wstawił te 1.3"
Co sądzicie? Jakie wasze zdanie? Lepsze 1.1 czy 1.3? Bo słyszałem już różne opinie :) SWAP czy Ori? :D
J.J. pisze:masz 1.3? jak masz wrzucaj.
jak nie, zrób by jeździł pierw potem kombinuj.
prawda
jak chcesz 2.0 przygotuj się na wydatki i brak wolnego czasu, bo to nie jest tylko zmiana silnika, a tez blacharka, hamulce, układ chłodzenia, zawieszenie itd.
Oczywiście jak ma być to zrobione by nie bać się o swoje zycie
Rzekne tak... jak mowi Golab 2.0 to duzo roboty a jej mianownikiem jest kasa, ktorej nie mam. A ze chce ruszyc jak najszybciej, wiec z tej opcji zrezygnuje na pewni. Moze za pare lat sie pomysli.
Nie mam 1.3, ale ewentualnie bym zakupal. Ale moje 1.1 w opinj mojego sasiada mechanika od starych vw jest w dobrej kondycji.
Gwint do tylu mam gotowy, a do przodu zwrotnice, hamulce + gwint od corsy pojdzir. Szerokie kola obowiazkowo
:-D Jako ze mam juz pusta komore zadam sobie trudu i wmontuje serwo.
Chyba 1.1 bedzie narazie najsensowniejsza opcja, zwlaszcza, ze nie sram kasa
Chociaz pokusa 1.3 jeszcze pozostaje.
Nie mam 1.3, ale ewentualnie bym zakupal. Ale moje 1.1 w opinj mojego sasiada mechanika od starych vw jest w dobrej kondycji.
Gwint do tylu mam gotowy, a do przodu zwrotnice, hamulce + gwint od corsy pojdzir. Szerokie kola obowiazkowo
Chyba 1.1 bedzie narazie najsensowniejsza opcja, zwlaszcza, ze nie sram kasa
No się jeszcze zastanowię nad serwo, ale z drugiej strony, jak mi się zamarzy kiedyś SWAP, to będzie już zrobione. A to znowu nie wiadomo ile roboty nie jest. Chociaż z drugiej strony... to w zasadzie ma być fura głównie do POM-ów. Będzie pewnie negatyw i gleba. To w sumie jakiś rajdowych prędkości nie będę nim osiągał. A jak się jedzie wolno to i dłużej Cię widzą ;P