Reflektory nowy typ
Moderator: Golab
Reflektory nowy typ
Witam, szukam reflektora nowego typu (h4) do trabpolo, może być samo szkło (nie wiem czy to różnica ale mam te bardziej płaskie).
Pynkło mnie od durnego tira :(
Pynkło mnie od durnego tira :(
Z tego co pamiętam (bo temat był popularny wiele lat temu) trzeba wyjąć reflektory z mocowań (wyjąć te plastikowe mocowania i w ogóle) i same bańki zamocować tak jak oryginały z Trabiego. Problem polega na tym, że haczyki trzymające reflektor w Trabie nie zawsze jest w stanie złapać za rant w tych od Golfa (kwestia jaki producent jak go wykona) i w tym, że ten od Golfa ma nieco większe FI więc nie mieści się w otworze w ramce i trzeba ją rozginać. Z resztą niech wypowie się ktoś kto ma tak właśnie zamontowane w taki właśnie sposób. Ja mam od Golfa ale razem z tym metalem.
Lub...
Jeśli masz cały golfowy zestaw i gwintownik to możesz ustawić światła mniej więcej w poziomie i zrobić w nocnikach 3 otwory, tak jak te długie śruby przy tych lampach z Golfa. Ja tak mam i działa git.
Wywierciłem 3 otwory, nagwintowałem, wkręciłem śrubki i cały reflektor da się wyjmować bez wykręcania tych śrub, czyli regulacja też działa :)
Jeśli masz cały golfowy zestaw i gwintownik to możesz ustawić światła mniej więcej w poziomie i zrobić w nocnikach 3 otwory, tak jak te długie śruby przy tych lampach z Golfa. Ja tak mam i działa git.
Wywierciłem 3 otwory, nagwintowałem, wkręciłem śrubki i cały reflektor da się wyjmować bez wykręcania tych śrub, czyli regulacja też działa :)