Kupię trabanta
Moderator: Golab
Kupię trabanta
Witam serdecznie,
jestem tu nowy, zarejestrowałem się bo mam nadzieję że pomoże mi ktoś znalesc Trabanta. Mam pewien pomysł i poszukuję owego auta. Nie dysponuje dużą gotówką, ale z tego co widziałem to trabanty nie są drogie. Co do ceny to myśle że napewno się dogadamy. Czekam na odpowiedź lub jakieś namiary
jestem tu nowy, zarejestrowałem się bo mam nadzieję że pomoże mi ktoś znalesc Trabanta. Mam pewien pomysł i poszukuję owego auta. Nie dysponuje dużą gotówką, ale z tego co widziałem to trabanty nie są drogie. Co do ceny to myśle że napewno się dogadamy. Czekam na odpowiedź lub jakieś namiary
Szczerze mówiąc to 600 lub 601.
1.1 niezbyt, chociaż jakby się trafił fajny, to jestem skory.
Ogólnie szukam jakiegoś autka z czasów prl, nie musi być z polski, mam pewien pomysł.
Rozglądam się za dużym fiaciorem lub trabim, jesli chodzi o stan, to idealny nie musi być, jestem w stanie dać do 1500zł, bo i tak trzeba zawsze coś włożyć.
A powiedzcie mi na co mam zwracać szczególną uwage przy zakupie?
1.1 niezbyt, chociaż jakby się trafił fajny, to jestem skory.
Ogólnie szukam jakiegoś autka z czasów prl, nie musi być z polski, mam pewien pomysł.
Rozglądam się za dużym fiaciorem lub trabim, jesli chodzi o stan, to idealny nie musi być, jestem w stanie dać do 1500zł, bo i tak trzeba zawsze coś włożyć.
A powiedzcie mi na co mam zwracać szczególną uwage przy zakupie?
jeśli chodzi o mechanikę to jak w każdym aucie, ale co do blacharki to tak jak wspomniał zolwik warto dokładnie zbadać podłogę w następujących miejscach:
-progi (tak podproża jak i nadproża)
-jaskółka (czyli miejsce w którym wózek silnika przykręcony jest do podłogi - podłoga tam uwielbia gnić i silnik z całym przednim przednim zawieszeniem chce pojechać samo)
-kielichy od amorków, nie chcą wyrwać się z nadkoli
-podłogę bagażnika
-podłogę pod fotelami i nogami przedniego rzędu
-podszybia
-ramki drzwi na dole
-no i elementy do których przykręcony jest przedni zderzak czyli tzw. "księżyce" (czy jak to kto nazywa) czyli takie "półki" pomiędzy przednimi nadkolami a przednią ścianą wozu (przednim pasem...) czy jak nazwać te blachy gdzie umocowane są przednie reflektory i kierunkowskazy
(prawy na ogół jest już historią albo zmierza ku takiemu stanowi)
-mocowania tylnych wahaczy (śruby lubią wyrwać podłogę - DDR dla ŚRUBY jeśli jeszcze zagląda
)
-wahacze-czy proste i czy nie są zgniłe...
to chyba tyle co mi na teraz do głowy przychodzi-jeżeli ktoś coś jeszcze wymyśli to niech dopisze (albo poszukaj na forum
)
-progi (tak podproża jak i nadproża)
-jaskółka (czyli miejsce w którym wózek silnika przykręcony jest do podłogi - podłoga tam uwielbia gnić i silnik z całym przednim przednim zawieszeniem chce pojechać samo)
-kielichy od amorków, nie chcą wyrwać się z nadkoli
-podłogę bagażnika
-podłogę pod fotelami i nogami przedniego rzędu
-podszybia
-ramki drzwi na dole
-no i elementy do których przykręcony jest przedni zderzak czyli tzw. "księżyce" (czy jak to kto nazywa) czyli takie "półki" pomiędzy przednimi nadkolami a przednią ścianą wozu (przednim pasem...) czy jak nazwać te blachy gdzie umocowane są przednie reflektory i kierunkowskazy
-mocowania tylnych wahaczy (śruby lubią wyrwać podłogę - DDR dla ŚRUBY jeśli jeszcze zagląda
-wahacze-czy proste i czy nie są zgniłe...
to chyba tyle co mi na teraz do głowy przychodzi-jeżeli ktoś coś jeszcze wymyśli to niech dopisze (albo poszukaj na forum
Ja mam do sprzedania Trabiego 1,3 z lpg, do zrobienia jest co nieco, tu masz mały opis: http://trabantowy.prohost.pl/tt/forum/v ... php?t=1716
a tu możesz też co nieco o nim przeczytać:
blog
Cena powiedzmy 1 600 bo wychodzi mu niebawem przegląd. W razie zainteresowania pisz prv.
a tu możesz też co nieco o nim przeczytać:
blog
Cena powiedzmy 1 600 bo wychodzi mu niebawem przegląd. W razie zainteresowania pisz prv.
Syrenki kochaj, kochaj, kochaj, kochaj, kochaj i piesc... w Syrenach kochaj, kochaj, kochaj, kochaj forme i tresc :D