[strona] suma sumarum.

pomysły wszelakie ( czarna strona forum... )

Moderator: Golab

Golab
Kontakt:

Post autor: Golab »

ad.1) wydaje mi sie ze od tego jest fejsbuk
ad.2) nigdy nie znajdziesz odpowiedniego klucza z ktorego beda zadowoleni wszyscy, jest przeciw
ad.3) prawie nikomu nie bedzie sie chcialo tego pisac, a i pewnie czytac :-), a jak ktos chce to jest juz taki dzial na forum
ad.4) mozna zrobic
ad.5) obecnosc innych klubow nie przeszkadza
Awatar użytkownika
Kris

Post autor: Kris »

3. Jest na forum miejsce gdzie każdy kto chciał, miał wenę opisał swoją "historię" czy zrobił opis autka. Niestety wtedy nikt cukierków za to nie rozdawał :(

Co do reszty punktów to napiszę "j/w" ;-)

Dzięki J. od razu fajniej to chodzi, a ftp niestety dalej mi nie bangla xD
Awatar użytkownika
J.J.
Kontakt:

Post autor: J.J. »

1) Jestem za, ale to jak zrobię osobny wątek stronicowy :) Tzn nic się nie zmieni, ale będzie fajnie :D

2) Odnośnie ludzi to jestem zdania, że powinno być od najstarszych stażem. Najstarsi, aktywni najpierw i tak do młodszych, potem starą szkołę już nie aktywnych ludzi i na końcu przyjaciele wesołego diabła

3) nie ma problemu zrobię. fajnie jest to mieć na stronie. ludzie wchodzą czytają oglądają. nie wszystkim chce się wchodzić na forum. a to, że większość ludzi tutaj to lenie to już niestety nic nie poradzę :(

4) Temat historia na forum jest, trzeba uzupełnić to z POVa Michasia i Kamika, którzy równie długo działają :) i potem zrobi się jakąś stronę :)

5) Kooperacje - jestem na tak :)

kris i Kemi mają ode mnie cukiera za chęci :)

ftp już bangla :]
strona zajmuje ponad 2gb :D
kemi

Post autor: kemi »

Golab pisze:ad.1) wydaje mi sie ze od tego jest fejsbuk

piszesz, jakbyś z niego korzystał... poza tym jak będzie panowało takie myślenie, to niedługo wszystko będzie na FB, cała reszta internetu się tam przeniesie i wszystkie inne strony przestaną istnieć... ja nie jestem fejsbukowa, praktycznie tam nie istnieję z małymi wyjątkami. tyle.

co do klucza - staż również jest jakąś opcją. Ja wolę akurat dynamiczne rozwiązania i jak coś się dzieje, ale do tego trzeba jakiegoś więcej zaangażowania, niż tylko bycie i oddychanie... ale nic na siłę, wyrażam tylko moje chęci

co do historii - skoro jest temat, to można z tego skleić arta i wrzucić na stronę, czy nie? fakt, potrzeba chętnego, ale to przecież nie jest taki wielki wysiłek?

co do chęci czytania - Gołębiu nie generalizuj, jeśli Tobie się nie chce, to spoko. Ja czasem lubię zajrzeć i zobaczyć, z kim mam do czynienia, dowiedzieć się czegoś więcej. Fakt, chęci na pisanie ludki zapewne nie znajdą, ale czemu by nie spróbować?

co do cukierków - Kris przyniosę Ci na najbliższe spotkanie :) obiecuję! :mrgreen:

OCZYWIŚCIE PISZĘ TYLKO SWOJE SUBIEKTYWNE OPINIE, nie chciałabym, żeby ktoś odbierał to jako jakiekolwiek narzucanie mojej woli... ale warto by coś porobić, pozmieniać, zacząć żyć...
Syrenki kochaj, kochaj, kochaj, kochaj, kochaj i piesc... w Syrenach kochaj, kochaj, kochaj, kochaj forme i tresc :D
Golab
Kontakt:

kemi pisze:
Golab pisze:ad.1) wydaje mi sie ze od tego jest fejsbuk

piszesz, jakbyś z niego korzystał...

dlatego nie chcialbym tego tutaj, jak ktos ma potrzebe jest fejsbuk, a jak chcesz mozesz nawet pisac na twitterze 8-). Pozatym ludzie to leniwe swinie i wola proste rozwiazania gdzie wszytko maja pod reka czyli na FB, a jak osoba bedzie bardziej zainteresowana i mniej leniwa to zawsze bedzie mile widzaiany na forum.

kemi pisze:Gołębiu nie generalizuj, jeśli Tobie się nie chce, to spoko.

wydaje mi sie ze jest tu wiecej takich osob, no ale dobra, jestem leniwa swinia :shock:

kemi pisze:Ja czasem lubię zajrzeć i zobaczyć, z kim mam do czynienia, dowiedzieć się czegoś więcej.

Jestesmy tak malym i charakterystycznym gronem ze wszytko napewno o nas wiesz, a jak sa osoby ktore naduzywaja znajomosci sa momentalnie odtracane, ale to na bank zauwazlylas :-P

kemi pisze:Fakt, chęci na pisanie ludki zapewne nie znajdą, ale czemu by nie spróbować?

Tak jak napisalm ludzie to leniwe swinie ]:->, sprobowac zawsze mozesz, ja ci tylko mowie co wyczytalm w swojej krysztalowej kuli.

APELUJE NIE Z CARTOONIJMY SIE, fajnie ze chcesz sie angazowac, promowac, organizowac itp to jest bardzo pozytywne, ale nie wszyscy tak chca i trzeba ich do tego przekonac ze to nic zlego, jestem w tych ktorych musisz przekonac, nie robta eksperymentu na nas.

Moze sie tak stac ze czesc poprostu przestanie tu funkcjonowac. Zrobcie to na probe gdzies indziej np. FB, i jak sie przyjmie bedzie fajnie funkcjonowalo to sprobojcie przekonac reszte ze to byl dobry pomysl i sie sprawdza. Jezeli tak sie stanie i mnie przekonasz to moge ci obiecac, ze pomoge przekonac takich "konserwantow" jak Kaszube :-)

P.S. Oczywiscie pisalm tylko i wylacznie o swoich przemysleniach, ale chyba udalo sie nikogo nie urazic oprocz Kaszuba, ale on mi wybaczy :*
Awatar użytkownika
Kris

Dziękować :mrgreen:

Na ftp już jedno próbne zdjęcie weszło więc wieczorem spróbuje wrzucić chociaż parę spotów.
Awatar użytkownika
J.J.
Kontakt:

z takim gołąb myśleniem to w 2005 roku nie postawiłbym tego forum i sądzę, że nikt by tego nie postawił.
dalej idąc jak czarna strona się wysypała i był problem ze zdjęciami to pewnie by tak zostało i nikt by tego nie zrobił. nowi też by się nie dodawali bo nie można było.
może też niepotrzebnie z iksem zrobiliśmy kotwicę, która teraz wielu ( dzięki nakręceniu Kemi ) nosi na cyckach.
dalej chodziło by się w kamizelkach trabant.trojmiasto, które zrobiliśta na któreś Gniezno.

może rzeczywiście wrócimy o te kilka lat. postawmy na nowo czarną stronę, ja wywalę forum i będzie fajnie bo każdy będzie mógł wejść sobie na fejsbuka.

albo przekieruj ramkę trabant.trojmiasto.pl na facebook.com
sądzę, że wiele osób się z tobą zgodzi, bo lepiej nic nie robić i niech ktoś coś zrobi.
bo skoro jest fajsbuk i ct po co robić coś swojego, zwłaszcza, że całe TT siedzi tam i tam.
Awatar użytkownika
KajteK

Post autor: KajteK »

Goły :!: czuję się przez Cibie osobiście urażony :!: rozumiem, że siedzisz tam gdzie siedzisz a ja tam gdzie ja ale mogłeś dać znać, że coś pijesz to skonsumowałbym produkt alkoholowy z Tobą a nie tak sam zachlewasz ryjec :P (po wypowiedziach trąca żeś się na jebał chyba :P )
Awatar użytkownika
Kris

Mówiłeś, że zrobiłeś stronicowanie żeby szybciej chodziło a teraz strzeliłeś miniaturki, więc zapewne chodzi jeszcze wolniej xD

Ogólnie wygląda to jakoś inaczej ale jedno wiem... za mało czytelne są teraz nazwy galerii albo jestem przewrażliwiony :mrgreen:
Awatar użytkownika
J.J.
Kontakt:

wiem :D
to jakoś tak na próbę :]

myślę o kilku miniaturkach i opisie. co wy na to ?
Awatar użytkownika
Kris

To musisz "zatrudnić" jedną osobę z weną na opisywanie xD
kemi

Post autor: kemi »

J albo oślepłam, albo miniaturki są za małe... większe będą jeszcze bardziej spowalniać, więc nie wiem :roll:
Syrenki kochaj, kochaj, kochaj, kochaj, kochaj i piesc... w Syrenach kochaj, kochaj, kochaj, kochaj forme i tresc :D
Golab
Kontakt:

myślę o kilku miniaturkach i opisie. co wy na to ?

nic nie widac, jest to nie czytelne
Awatar użytkownika
Kris

A co to za pomysł z "kotwicą" wyświetlającą się na każdym zdjęciu? o.O

Jeśli już ma być to o połowę mniejsza?
Kaszub

Post autor: Kaszub »

Strona lepiej chodzi i jest forum ale wielu ludzi przestało się odzywać a potem działać, bo zaczął tu panować swoisty terror kilku osób – „jeśli myślisz, piszesz inaczej lepiej się nie odzywaj bo i tak twoje zdanie się nie liczy. Do tego szantaż – jak się wam nie podoba, to zabieram zabawki, rozwalam piaskownice i ide sobie.
Identyczny mechanizm już przeżyliśmy kiedy cartoonowscy się formalizowali i stworzyli system przywilejów i ulg. Wtedy jeszcze jako CTT wyszliśmy z Cartoontrabant i zostaliśmy sobą bez podziałów na lepszych i gorszych, bez licytacji kto ile zrobił, ile pieniędzy wpakował w Traba, w wyjazdy na zloty czy organizację czegoś dla dobra wspólnego. Czas pokazał, że mieliśmy rację bo o wiele lepiej działaliśmy bez „wodotrysków” , które zaszkodziły CT.
Przetrwaliśmy słabsze okresy właśnie dlatego ze nie było dzielenia ludzi. Janek, Emi i Greg, Jajer i wszyscy inni którzy robili fantastyczne rzeczy dla ogółu nie licytowali się zasługami bo nie dla pompowania własnego „ego” czy specjalnej pozycji wśród nas to robili.
Jeśli ktoś lubi „harcerskie” stopnie i funkcje polecam Cartoontrabant – niektórzy z nas tam przystąpili i nikt focha nie strzelał. Dla autoreklamy jest FB i inne targowiska próżności.
Awatar użytkownika
J.J.
Kontakt:

Kris, pojawia sie by ktoś obcy kto kopiuje, wiedział skąd to. Spox mogę zmniejszyć.
Kaszub, spoko. ja sie wycofuję. GL

ps
nie chodziło mi o zasługi tylko o coś takiego jak marudzenie, narzekanie, które zostało na tym forum opanowane niemal do perfekcji ;)
tylko narzekać, źle, gorzej, sraty pierdaty i żadnej konstruktywnej idei... tak najlepiej.