[1.3] czujnik temperatury silnika - szukam u siebie :)
Moderator: Golab
[1.3] czujnik temperatury silnika - szukam u siebie :)
Przyznam ze jeszcze pod maskę nie zaglądałem i nie szukałem specjalnie ale mam pytanie gdzie zacząć poszukiwania? :)
No i dodatkowo muszę pod kabel "ignition" podłączyć kabel i nie wiem który to możne być :)
Podłączam u siebie wskaźnik temperatury bo w miejscu oryginalnego mam obrotomierz.
No i dodatkowo muszę pod kabel "ignition" podłączyć kabel i nie wiem który to możne być :)
Podłączam u siebie wskaźnik temperatury bo w miejscu oryginalnego mam obrotomierz.
otworzysz maskę i z prawej strony na dole nad dolnym króćcem z boku masz czujnik :)
teoretycznie pod gumową osłonką, z której wychodzą dwa kabelki :)
co rozumiesz przez igniszyn ?
start rozrusznika ?
jesli tak to zobacz od rozrusznika idzie taki cienki przewodzik :)
czasem dwa :P jak są dwa to jest ten inny niż ten biały :)
teoretycznie pod gumową osłonką, z której wychodzą dwa kabelki :)
co rozumiesz przez igniszyn ?
start rozrusznika ?
jesli tak to zobacz od rozrusznika idzie taki cienki przewodzik :)
czasem dwa :P jak są dwa to jest ten inny niż ten biały :)
wydaje mi sie ze dejmien trafil w to o co chodzi :) ale nie wiem czy J. nie zaironizowal sobie bo tamten kabel tak dziala :)
A ktory to odpowedni bezpiecznik? :)
a czujnik chyba bede musial gdzies wymacac. Nigdy nie przygladalem sie z bliska zadnemu 1,1 i nie wiem co gdzie jest oprocz aparatu zaplonowego ;)
no i chodnicy, rozrusznika, akumulatora, filtru powietrza i oleju. Reszty nie wiem gdzie co i jak?
A ktory to odpowedni bezpiecznik? :)
a czujnik chyba bede musial gdzies wymacac. Nigdy nie przygladalem sie z bliska zadnemu 1,1 i nie wiem co gdzie jest oprocz aparatu zaplonowego ;)
no i chodnicy, rozrusznika, akumulatora, filtru powietrza i oleju. Reszty nie wiem gdzie co i jak?
odnośnie bezpieczników to już pisałem coś o tym na forum:
http://trabantowy.prohost.pl/tt/forum/v ... 1824#11824
z tego wynika że 7,8
http://trabantowy.prohost.pl/tt/forum/v ... 1824#11824
z tego wynika że 7,8
na schemacie to patrzysz na numerki przy bezpiecznikach (ten duży prostokąt podpisany od góry Sicherungen - na schemacie listwa bezpieczników jest obrócona w prawo o 90 stopni, a te małe prostokąty z poziomą kreską podpisane z wyjątkiem jednego '8A' to kolejne bezpieczniki)
w trabie licząc na listwie to od lewej 7,8 a licząc od prawej to 3,4 (są zwarte razem od góry, więc możesz sobie wybrać - np. taki do którego mniej kabelków jest przykręconych żeby łatwiej było bo nie ma znaczenia do którego z tych dwóch dasz)
podłączasz od dołu na listwę
w trabie licząc na listwie to od lewej 7,8 a licząc od prawej to 3,4 (są zwarte razem od góry, więc możesz sobie wybrać - np. taki do którego mniej kabelków jest przykręconych żeby łatwiej było bo nie ma znaczenia do którego z tych dwóch dasz)