TRABANT NT - frankfurt 2009
Moderator: Golab
-
jasiujasiu1
TRABANT NT - frankfurt 2009
chyba jeszcze nie bylo pisane wiec...
wskrzesili juz garbusa, mini coopera, fiata 600 i chca to zrobic z TRABANTEM.
pomysl juz dawno ktos zasial i zrobil nawet jakis model (HERPA), a teraz jest cos nowego!
prototyp pokazano na salonie we Frankfurcie.
co myslicie? wypali? podoba sie TRABANT NT?
jak dla mnie pomysł z napedem elektrycznym to totalna klapa i przez to sie nie przyjmie.
zdjęcia na obcej stronie - jak kto ma lepsze to niech zapoda
pozdro
wskrzesili juz garbusa, mini coopera, fiata 600 i chca to zrobic z TRABANTEM.
pomysl juz dawno ktos zasial i zrobil nawet jakis model (HERPA), a teraz jest cos nowego!
prototyp pokazano na salonie we Frankfurcie.
co myslicie? wypali? podoba sie TRABANT NT?
jak dla mnie pomysł z napedem elektrycznym to totalna klapa i przez to sie nie przyjmie.
zdjęcia na obcej stronie - jak kto ma lepsze to niech zapoda
pozdro
Zastanawia mnie to, ze miał to być nowy trabant, a ten z osiągów wynika ze będzie jak dwusow. No i odległość jaka może pokonać na pełnej baterii jest zbliżona do tej jaką pokonywał stary trabi na pełnym baku mieszanki z miXolem (no nawet jest mniejsza - 160 km). I pytanie ile km. można przejechać nocą na włączonych światłach? Może lepiej nie znać odpowiedzi, bo pewnie zmieścimy się w liczbie dwucyfrowej.
Pomysł dobry ale wykonanie kiczowate to moja opinia.
Pomysł dobry ale wykonanie kiczowate to moja opinia.
Śróba
fajnie, że ma biegi przy kierownicy, i że w środku taki minimal jak w oryginale :) ale bardziej podobały mi się światła tylnie w tym koncepcyjnym rysunku, niż te co są obecnie... przednie też nie najładniejsze ale wiadomo musieli poprawić "kosmiczną" aerodynamikę ;)
poza tym to myślę, że mogli jakiś rewolucyjny silnik wsadzić do tego autka np. na sprężone powietrze albo chociaż zastosować ogniwa paliwowe
no ale wiecie... zawsze można 353 wstawić, albo V8 ![]:->](./images/smilies/icon_twisted.gif)
poza tym to myślę, że mogli jakiś rewolucyjny silnik wsadzić do tego autka np. na sprężone powietrze albo chociaż zastosować ogniwa paliwowe
jah bless!
Greg pisze:Biegów to to nie ma bo przecież elektryczne jest (nie mówie że jak elektryczny to nie może mieć biegów)
Oczywiście, że musi mieć biegi. To że silnik jest elektryczny niczego nie zmienia, bo praktycznie każdy silnik przekazuje moc przy pomocy jakiejś tam przekładni, a ten to zapewne ma skrzynie automatyczną... dla leniwych i wygodnickich
jah bless!
-
jasiujasiu1
a Tesla Roadster nie ma "skrzyni biegow". ma przekladnie o stalym przelozeniu, a regulacja predkosci odbywa sie na drodze elektrycznej.
silnik indukcyjny (a taki tam zastosowano) ma maksymalny moment juz od 0 rpm!
ciekawe auto zachecam do lektury.
silnik indukcyjny (a taki tam zastosowano) ma maksymalny moment juz od 0 rpm!
ciekawe auto zachecam do lektury.