Opony letnie
Moderator: Golab
- Piotr Cameleon
Opony letnie
muszę kupić nowe laczki letnie - komplet. Zastanawiam się między Uniroyalami, Firestonami i ewentualnie Dębicą Passio. Małe pytanie czy na oryginalne stalowe fele od 1.1 założę rozmiar 145/R13/80?? Chodzi o balon, bo na tych co mam mam balony 74T więc podejrzewam, że 80 też wlizie i będzie good...? Czy lepi 70?
145/80 R13 to fabryczny rozmiar więc myślę że nie powinno być problemów
a ja w polówce mam letnie, podobnie jak mój ojciec w ciężarówce (i chyba Kamik swego czasu w Mercedesie) wstawione opony kumho i nie narzekam
a ja w polówce mam letnie, podobnie jak mój ojciec w ciężarówce (i chyba Kamik swego czasu w Mercedesie) wstawione opony kumho i nie narzekam
- Piotr Cameleon
podziękował za zainteresowanie tematem
w takim razie 145/R13/80 :)
O passio Dębicy też czytałem słabe komentarze aczkolwiek ich zaletą (chyba jedyną oprócz ceny) była malutka ścieralność Emi
Także zostały mi dwie marki do wyboru, przy czym użytkownicy R13 bardziej sobie cenią Uniroyale niż Firestony (tańsze niż Uni).
Dam zanć co wybrałem i jak je obuję na kopyta
w takim razie 145/R13/80 :)
O passio Dębicy też czytałem słabe komentarze aczkolwiek ich zaletą (chyba jedyną oprócz ceny) była malutka ścieralność Emi
Także zostały mi dwie marki do wyboru, przy czym użytkownicy R13 bardziej sobie cenią Uniroyale niż Firestony (tańsze niż Uni).
Dam zanć co wybrałem i jak je obuję na kopyta
- Piotr Cameleon
155/80/13 na felge od 1.1 ?
witam! No to ja też o oponkach, z tym że o zimowych, bo na letnich to dotychczas "jeżdże"... Mam pytanko, czy na felgi od 1.1 oryginalne wejdzie zimowa opona 155/80/13 ? na felgi i w nadkola ... bo są jedna takie w dobrej cenie, a chyba już czas na zimówki ;]
Moja osoba pozdrawia użytkowników Trabików ( i nie tylko)
Moja osoba pozdrawia użytkowników Trabików ( i nie tylko)
- billbo-luke