Szukam - Reflektory nowy typ
elptakusa - 2013-03-13, 17:00 Temat postu: Reflektory nowy typ Witam, szukam reflektora nowego typu (h4) do trabpolo, może być samo szkło (nie wiem czy to różnica ale mam te bardziej płaskie).
Pynkło mnie od durnego tira :(
Kris - 2013-03-13, 18:52
Wymień oba na golfowe ;)
Take? http://moto.allegro.pl/cl...3069618281.html
elptakusa - 2013-03-13, 20:50
mam te lampy golfowe ale nie rozkminiłem jak wymienić jeszcze :(
KajteK - 2013-03-13, 21:04
Z tego co pamiętam (bo temat był popularny wiele lat temu) trzeba wyjąć reflektory z mocowań (wyjąć te plastikowe mocowania i w ogóle) i same bańki zamocować tak jak oryginały z Trabiego. Problem polega na tym, że haczyki trzymające reflektor w Trabie nie zawsze jest w stanie złapać za rant w tych od Golfa (kwestia jaki producent jak go wykona) i w tym, że ten od Golfa ma nieco większe FI więc nie mieści się w otworze w ramce i trzeba ją rozginać. Z resztą niech wypowie się ktoś kto ma tak właśnie zamontowane w taki właśnie sposób. Ja mam od Golfa ale razem z tym metalem.
Kris - 2013-03-14, 10:34
Lub...
Jeśli masz cały golfowy zestaw i gwintownik to możesz ustawić światła mniej więcej w poziomie i zrobić w nocnikach 3 otwory, tak jak te długie śruby przy tych lampach z Golfa. Ja tak mam i działa git.
Wywierciłem 3 otwory, nagwintowałem, wkręciłem śrubki i cały reflektor da się wyjmować bez wykręcania tych śrub, czyli regulacja też działa :)
elptakusa - 2013-03-14, 15:24
Ok nażrem się i będę kombinował jak jedn owsadzić w drugie i się nie narobić ;)
|
|
|